Voorburgs Dagblad | 'Ook statiegeld op blikje met plastic'

'Ook statiegeld op blikje met plastic'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ook drankblikjes moeten onder de statiegeldregeling vallen, omdat er een plastic laagje in zit. Daarvoor pleit onder meer milieuorganisatie Recycling Netwerk. De 1,58 miljard blikjes die jaarlijks in Nederland over de toonbank gaan, bevatten dus 1,58 miljard laagjes plastic, stelt Recycling Netwerk, en dat komt als zwerfafval in de natuur terecht.

Vijf milieuorganisaties (Recycling Netwerk Benelux, Natuur & Milieu, Plastic Soup Foundation, de Plastic Soup Surfer en Greenpeace) vroegen in april samen aan de regering om de blikjes op te nemen in de statiegeldregeling, of toch minstens die optie te voorzien. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) voelde daar niets voor. Ze blijft de statiegelddiscussie beperken tot de plastic flesjes, stelt Recycling Netwerk.

"Als het de staatssecretaris menens is en ze haar eigen redenering over de strijd tegen de plastic soep volgt, dan moet ze ook de blikjes, die plastic bevatten, aanpakken in de statiegeldregeling. Anders blijft dit een blinde vlek", aldus een woordvoerder.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad