Voorburgs Dagblad | Ook installateurs doen mee met bouwprotest

Ook installateurs doen mee met bouwprotest

mainImage

Brancheorganisatie van installatiebedrijven Techniek Nederland sluit zich aan bij het protest dat aannemers en werknemers uit de bouw, infrastructuur en transportsector woensdag 30 oktober in Den Haag willen houden.

Bijna 20.000 projecten in de woningbouw, utiliteit en infrastructuursector liggen stil als gevolg van de stikstofproblematiek. De installatiebranche wordt daardoor naar eigen zeggen zwaar getroffen.

Voorzitter Doekle Terpstra van de ondernemersorganisatie: "De besluiteloosheid van het kabinet betekent voor ondernemers in onze sector een miljardenstrop. Het kabinet moet snel knopen doorhakken, want de werkgelegenheid en de economische groei staan op het spel." Terpstra roept zijn leden op om woensdag naar Den Haag te komen.

Meerdere werkgeversorganisaties en brancheverenigingen voor de bouwsector kondigden donderdag al aan naar Den Haag te komen voor de manifestatie. Bouwend Nederland, MKB INFRA, Transport en Logistiek Nederland (TLN), CUMELA, VNO-NCW en MKB-Nederland zeggen "zeer sympathiek" tegenover de demonstratie van actiegroep Grond in Verzet te staan.


Door: ANP | Foto: ANP