Voorburgs Dagblad | Noodkreet aan College over de ouderen
mainImage

Noodkreet aan College over de ouderen

De eenzaamheid neemt steeds verder toe
19 januari 2020, 19:31 uur
Algemeen

De lokaal bekende Ap de Heus heeft zich gisteren erg druk gemaakt om het welzijn van de ouderen in Leidschendam-Voorburg. Hij heeft een brandmail naar het College geschreven waarin hij aangeeft dat hij vrijwel dagelijks (oudere) inwoners spreekt en weet zodoende wat hen bezighoudt. Ze maken zich volgens hem dan ook grote zorgen over het verlagen van de subsidies in Leidschendam-Voorburg, waarbij wethouder Jan Willen Rouwendal zelf de ene na de andere maatregel doorvoert. Aangezien er in Leidschendam-Voorburg duizenden ouderen wonen, raakt de Christen Unie/ SGP wethouder hiermee een grote groep van de lokale bevolking. 

"De ouderen zijn blij als ze elkaar ergens kunnen ontmoeten" meldt Ap onder andere. "Samen eten, gezelligheid en cursussen volgen, biljarten, naailessen en andere dingen ondernemen zijn dan ook favoriete bezigheden. Tevens worden ouderen geholpen met de belastingen, volgen allochtone ouderen taallessen en is er voor de minder bedeelden gratis groenten en fruit. Ik heb zelf ooit eens het Suiker- en Offerfeest gehouden. Hier kwamen 200 ouderen op af. Het respect naar elkaar toe was groot".

"Het is doodzonde dat er geen wijkwandelingen meer worden gedaan door College- en raadsleden. Zo krijgen ze een goed beeld van zaken die er leven in de wijken. Het is jammer dat het plan van de PvdA om een buurtrestaurant te openen er nooit van is gekomen. De wijkverenigingen bestaan eveneens niet meer. Ouderen zie je nog wel vaak hun portiekwoningen schoonmaken. Jongere inwoners hebben daar geen tijd meer voor. Als er over twee jaar verkiezingen zijn, dan wordt er weer van alles aan de ouderen beloofd. Het is allemaal zo voorspelbaar. Maar ondertussen krijgen de ouderen het steeds moeilijker en worden veel van hen steeds eenzamer". 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad