Voorburgs Dagblad | Meer mensen uit hun autoverzekering gegooid

Meer mensen uit hun autoverzekering gegooid

mainImage

Het komt steeds vaker voor dat mensen uit hun autoverzekering worden gegooid. Dit is natuurlijk erg vervelend, sommige mensen rijden netjes maar hebben gewoon pech. Vervolgens kunnen zij nergens meer terecht. Het aantal mensen dat wordt geweigerd door een verzekering is behoorlijk hard aan het stijgen. Momenteel zijn er duizenden mensen in Nederland die niet meer worden geaccepteerd door een normale autoverzekeraar. Wie zijn die mensen en wat moeten zij doen? We geven je graag wat meer informatie!

Wie worden er uit hun verzekering gegooid?

Het kan meerdere oorzaken hebben als je verzekeraar je verzekering beëindigd. Verzekeraars beëindigen het contract op het moment dat zij vinden dat je in een hoge risicogroep valt. Er zijn mensen die roekeloos rijden en veel ongelukken maken, maar ook mensen die door pech een aantal keer schade hebben gehad kunnen soms niet meer bij een verzekering terecht. Ook mensen die veel op de weg zijn zoals taxichauffeurs of koeriers vallen in de hoge risicogroep. Voor mensen met dure automerken die regelmatig schade veroorzaken is de kans ook groot dat zij uit hun verzekering worden gegooid.  

Wat te doen als je nergens terecht kunt?

Op het moment dat je uit je autoverzekering bent gezet, zit je flink in de problemen. Je komt op een soort zwarte lijst te staan. Hierdoor is het ook niet meer mogelijk om jezelf te verzekeren bij andere verzekeraars. De enige optie die je dan nog hebt is je auto verzekeren bij De Vereende. Hier kun je terecht als je nergens meer wordt aangenomen maar je wel een verzekering nodig hebt. Het nadeel is echter wel dat de premies gemiddeld meer dan twee keer zo hoog zijn als bij een normale verzekeraar. Voor veel mensen is dit de enige optie en zijn zij gedwongen om jarenlang hoge premies te betalen. Gemiddeld wordt er voor een simpele verzekering al snel 4000 euro per jaar betaald. Het aantal mensen dat bij De Vereende is aangesloten is de laatste jaren toegenomen van 4600 naar ruim 5200. 

Je wilt zelf ten alle tijden voorkomen dat je bij De Vereende terecht komt. Let daarom goed op dat je netjes rijdt en als je al een aantal keer schade hebt geclaimd kan het zelfs slim zijn om de kosten voor de schade een keer zelf te betalen. Als je te vaak claimt kan je zomaar uit je verzekering gegooid worden.

 

 


Foto: AS Media