Voorburgs Dagblad | Ldam- Vbg kan voorbeeld nemen aan Den Haag
mainImage

Ldam- Vbg kan voorbeeld nemen aan Den Haag

Het bestaansrecht van 'A Walk in the Park' werd ook in park Vreugd en Rust weer eens duidelijk. De organisatie heeft wegens een gebrek aan financiele middelen aangegeven te moeten stoppen.
6 december 2019, 06:57 uur
Algemeen

Het is momenteel onduidelijk hoe de evenementen-kalender van Leidschendam- Voorburg er voor 2020 uit gaat zien. Gaat 'A Walk in the Park' bijvoorbeeld nog door? Hoe zit het met de veilighid rondom de Vlietdagen? Blijft de groep achter Dave Fisser, die grote events houdt, actief in Leidschendam-Voorburg? Den Haag gaat daarentegen nu al in de vijfe versnelling. "We geven geld voor grote evenementen en festivals omdat we ook in 2020 een leuke stad willen zijn waar mensen graag komen, maar dit zijn ook echt Haagse feesten voor onze eigen inwoners", laat wethouder Saskia Bruinis weten. "De komst van dit soort evenementen draagt bij aan een levendig Den Haag. Tegelijkertijd stimuleren we de lokale economie; daar profiteren Haagse ondernemers van".

Den Haag geldt dan ook in dit opzicht als een voorbeeld voor Leidschendam-Voorburg dat ook al bijna zo'n 80.000 inwoners heeft. Veel inwoners zijn benieuwd welke grote evenement er volgend jaar gaan komen. 


Foto: Voorburgs Dagblad