Voorburgs Dagblad | Koning bezoekt contactcentrum gestrande reizigers

Koning bezoekt contactcentrum gestrande reizigers

mainImage

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan het contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Hij sprak daar zijn waardering uit voor de tientallen medewerkers die 24 uur per dag de telefoontjes beantwoorden van gestrande Nederlanders in het buitenland.

Ook liet de koning zich bijpraten over de huidige situatie in de wereld en wat er wordt gedaan om Nederlanders terug naar huis te halen. Op de wereldkaart met reisadviezen kleuren bijna alle landen nu minstens oranje of zelfs rood, dus negatief. De koning gaf aan dat hij liever op een andere manier de wereld oranje gekleurd ziet.

Woensdag werd duidelijk dat ongeveer 15.000 reizigers die vast zijn komen te zitten zich bij het ministerie hebben gemeld en een beroep willen doen op de speciale regeling die begin deze week is ingesteld door het ministerie.

Reizigers die door de coronacrisis zijn gestrand en niet kunnen terugvallen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij kunnen gebruikmaken van de regeling via www.bijzonderebijstandbuitenland.nl, opgezet door het ministerie, de reissector en verzekeraars. Op die manier wordt geprobeerd iedereen zo snel mogelijk terug te laten keren.


Door: ANP | Foto: ANP