Voorburgs Dagblad | Komst Erotisch Centrum gevolgen voor Voorburg?

Komst Erotisch Centrum gevolgen voor Voorburg?

mainImage

In Trouw (artikel in Trouw) en Omroep West is bekendgemaakt dat de prostitutie in Den Haag wordt verplaatst naar de ‘Sporendriehoek, aanpalend aan de Binckhorst. Wethouder Revis, Den Haag in Trouw 21 02 2020:“We denken dat iedereen beter wordt van verplaatsing.”
Graag wil de fractie D66 Leidschendam- Voorburg bij monde van raadslid Charlotte Bos daarom vragen stellen aan het College.


1. Is het college bekend met het voornemen om een nieuw Erotische Centrum in de Sporendriehoek, aanpalend aan de Binckhorst te situeren?
2. Hebben het college en gemeente Den Haag overlegd over de locatie van dit nieuwe erotische centrum?
3. Wat vindt het college van dit plan om een prostitutiehotel op die locatie te faciliteren?
4. Hoe denkt het college om te gaan met de situatie dat in de randomgeving cq Voorburg-west en Voorburg-Noord ook straatprostitutie zich zal voordoen omdat klanten toch in die buurt aan het zoeken zijn naar betaalde seks.
5. Welke maatregelen wil het college treffen om aanzuigende werking van illegale prostitutie die in dit centrum een plek zullen krijgen, te voorkomen?
6. Hoe wil het college inzake deze bovenstaande situatie handhavindsbeleid uitvoeren?
7. Welke maatregelen wil het college treffen om overlast van het prostitutiecentrum voor omwonenden in onze gemeente te voorkomen?