Voorburgs Dagblad | Ingezonden: Zelfdoding in Schakenbosch

Ingezonden: Zelfdoding in Schakenbosch

mainImage

Met verontwaardiging en verdriet las ik het bericht van de zelfdoding in Schakenbosch. De tweede binnen een jaar tijd. Waarom grijpt niemand in?  Ook mijn kleindochter heeft ruim een jaar doorgebracht in deze jeugdzorg instelling. 15 Jaar was zij toen.

Schakenbosch is een instelling  met een middeleeuws regime.Van JeugdZORG is geen sprake. Jeugdvernieling is het.  Samen met mijn andere kleinkind, heb ik ruim 3 jaar geleden een youtube filmpje gemaakt, waar wij een kleine uiteenzetting hebben gegeven over het (over)leven en het middeleeuws regime in Schakenbosch. (mishandelingen in Schakenbosch). 

Na ruim een jaar is zij overgeplaatst naar een tehuis in Scheveningen. Daar kon zij in de nacht, door de piepkleine kamers met flinterdunne wandjes, meeluisteren hoe haar medebewoners hun gewapende roofovervallen aan het voorbereiden waren. Naar toilet gaan was er niet bij. Ze was daar als enige blanke meisje tussen allemaal buitenlandse jongens. Allemaal pubers vol testosteron zonder grenzen. 

Ze logeert nu al een half jaar bij mij. We hebben het gezellig samen. Jeugdzorg  en bijbehorende bewindvoerder doen veel moeite om mij het leven met mijn kleinkind, onmogelijk te maken. Ik word beticht van fraude. De kamer in Scheveningen wordt allang bewoond door een ander persoon. Mijn kleinkind staat daar ook nog geregistreerd. (Gecontroleerd door de gemeente Delft).

Ik krijg geen cent. Ik oderhoud mijn kleinkind helemaal. Schulden worden niet afbetaald door bewindvoering, die nauw samenwerkt met jeugdzorg. Frauderen doet Jeugdzorg. Maar dat wil niemand horen. 

Ik word er alleen maar armer van. Mijn kleinkind is overigens nog nooit met justitie in aanraking geweest. Ik wens de nabestaanden van de overleden jongen heel veel sterkte toe.

Jose van der Helm.