Woensdagavond kondigde premier Mark Rutte aan dat de restaurants per 1 juni onder voorwaarden weer open mogen. Daarbij moeten ze het mogelijk maken dat de gasten en medewerkers anderhalve meter afstand houden. Ook mogen er niet meer dan dertig mensen in het restaurant aanwezig zijn en zijn gasten zonder reservering niet welkom. Onder de dertig mensen geldt ook het personeel. Dit meldt het Financieel Dagblad vandaag nog eens waarin wordt aangegeven dat (landelijke) reserveringssites een enorme toeloop hebben. Toch zal in de 'Nieuwe Economie' de horeca er heel anders gaan uitzien.
Het Corona-virus heeft grote gevolgen voor de horeca in Leidschendam- Voorburg. Hebben restauranthouders verbouwd? Hoe gaat men de anderhalve meter afstand inkleden? Moeten gasten in de toekomst ook mondkapjes op? Gaat de horca iets exclusiefs worden? Hoe zal het met de prijzen zijn? Vragen die de komende weken reeds beantwoordt gaan worden.
De horeca-ondernemers in Leidschendam- Voorburg zitten al in een zware periode vanwege de sluitingen. Zal het straks met alle nieuwe maatregelen zoveel beter gaan? De eerste signalen zijn dat de financiele problemen momenteel aanzienlijk zijn. Er is nog nauwelijks financiele ruimte om dingen te veranderen of te verbouwen.