Voorburgs Dagblad | Festival Samen Duurzaam voor jong en oud

Festival Samen Duurzaam voor jong en oud

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op zaterdag 15 juni organiseert de gemeente Leidschendam-Voorburg van 12.00 tot 16.00 uur het festival Samen Duurzaam. In en rond het gemeentehuis op het Raadhuisplein kan jong en oud zien wat er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid, ook binnen onze gemeente. En wat er nog meer kan om duurzamer te leven, wonen en werken. Wethouder Astrid van Eekelen van Duurzaamheid: “Ik vind het mooi om te zien dat er al veel organisaties  in Leidschendam-Voorburg actief en betrokken zijn bij duurzaamheid. We willen inwoners de gelegenheid bieden kennis te maken met al die mogelijkheden.”

Stands, workshops, demonstraties

Voor bezoekers van het festival zijn er stands, workshops en demonstraties. Denk aan Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg, Avalex en de Fietsersbond. De WoonWijzerWagen geeft vouchers van € 100,= weg voor korting op een maatwerkadvies voor het verduurzamen van een woning. En voor kinderen is er een heuse step of loopfiets te winnen. Ook kunnen zij meehelpen een insectenhotel te bouwen.

Tijdscapsule

De aftrap is een heuse tijdscapsule. Wethouder Van Eekelen opent het festival namelijk door haar wens voor het klimaat in Leidschendam-Voorburg in 2030 de wereld in te sturen. Wethouder Van Eekelen: “We willen dat onze planeet een goede plek is om te leven, ook voor de komende generaties. Deze gemeente wil daarom voor 2050 CO₂-neutraal zijn. Dan moeten we wel in actie komen, en beginnen bij onszelf. Dat doen en kunnen we ook. Samen Duurzaam, daar gaat het om.”

Duurzaamheidsprogramma 2019-2022

Ook inwoners kunnen hun wens achter laten. Het is de officiële start van de uitwerking van het Duurzaamheidsprogramma 2019-2022. Inwoners worden van harte uitgenodigd daar input voor te leveren. Door in gesprek te gaan met de ambtenaren die werken aan het duurzaamheidsprogramma. Wethouder Van Eekelen: “Tenslotte begint duurzaamheid bij onszelf, en maken we samen de aarde mooier!”

 

 


Door: Gemeente Leidschendam- Voorburg | Foto: Digitaal Dagblad