Op het moment dat het Voorburgse jonge bruidspaar Jeroen en Michou in juni 2016 onder bijzondere omstandigheden op de Dominicaanse Republiek kwamen te overlijden, werd duidelijk dat het tropische vakantie-eland een 'apen-eiland' is als het daadwerkelijk iets gebeurt. Nog steeds is de ware doodsoorzaak niet voor 100 procent boven water gekomen. Kees van Putten vecht daarentegen al zo'n vier jaar voor gerechtigheid toen zijn dochter Anouk ook op de Dominicaanse Republiek om het leven. Vandaag zou Anouk 27 jaar zijn geworden.
De Telegraaf schreef in januari 2018. "Anouk van Putten (22) zou samen met haar Belgische vriend op vakantie in de Dominicaanse Republiek genieten van een mooie vliegexcursie naar het maagdelijke Samana. Hun vliegtuigje stortte vlak na de start in Punta Cana neer. De piloot en alle zes passagiers waren op slag dood. Een tragisch ongeluk, zegt het resort. „Nee, een gruwelijk misdrijf. Dit is doodslag”, vindt vader Kees van Putten die vaststelt dat het vliegtuig te zwaar was beladen en verongelukte.
Kees van Putten vandaag op zijn Facebookpagina. "29 April 1992. Het lijkt zo lang geleden. Vandaag hadden wij je 27e verjaardag moeten vieren", aldus Kees van Putten. "Maar dat geluk is ons niet gegeven. Gewoon weggerukt van ons door een stelletje boeven die 50 euro meer wilde verdienen aan zo n stomme excursie. Nog steeds hebben wij de rechtvaardigheid niet die jij verdient. Samen met Kim, Vane Hernández Cáceres en Franco Urbina Parraguez , de worsteling van de zeer tragische rechtsgang in de Dominicaanse Republiek is tergend en zenuwslopend. Slechts zeer weinige kunnen zich inleven in deze situatie (gelukkig maar). Veel mensen die ons na stonden, zijn weggevallen uit ons kringetje gewoon omdat ze geen enkel inlevingsvermogen hebben in de dag dagelijkse innerlijke strijd die wij hebben. Empathie is een woord die zij niet kennen. Dit terwijl Anouk van Putten dit woord als geen ander kon uiten. 30 April is weer de zoveelste zitting in de rechtzaak in de Dominicaanse Republiek. Een apeneiland die het niet verdient dat er zoveel toeristen komen, gewoon heel simpel, omdat mensenlevens niet tellen, alleen maar de dagelijkse honger naar geld . Maar onverdroten en volhardend zetten wij de strijd door".
Door: Bart Bakker