Voorburgs Dagblad | Cursus kinder-EHBO bij Rode Kruis

Cursus kinder-EHBO bij Rode Kruis

mainImage

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval in en om het huis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. Veel van de letsels worden veroorzaakt door een val (van de trap of de fiets) en daarbij ontstaan meest letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje.
Andere regelmatig voorkomende (kleine of grotere) letsels zijn voorwerp in neus of oor, verslikking, brandwonden door hete vloeistof of pannen, vergiftiging door het innemen van schoonmaakmiddelen of medicijnen.
Redenen genoeg dus om meer te weten van Eerste Hulp die specifiek op kinderen gericht is.
Tijdens een cursus van 8 uur behandelen we een breed scala aan letsels, leer je de situatie te beoordelen, weet je wat je zelf kunt doen en oefen je de vaardigheden. Ook belangrijk om te weten is wanneer je professionele hulp moet inschakelen en welke hulp dat dan is (ambulance of huisarts). Zo weet je wat je moet doen in geval van nood.

Je kunt inschrijven voor een cursus van 2 ochtenden of 1 hele dag:
• Zaterdag 14 en 21 september van 9:00-13:00 uur of op
• Zaterdag 2 november van 9:00-17:00 uur
De kosten zijn € 140,- incl. lesboek en certificaat.
Bij een aanvullende verzekering worden de kosten vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraar.
Cursuslocatie: Rode Kruisgebouw, Herenstraat 165 Voorburg. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en goede parkeermogelijkheden.

Het certificaat is 2 jaar geldig. Om het geldig te houden volg je voor de vervaldatum een herhaalcursus van 4 uur. Je krijgt daar automatisch bericht van.

Vragen? Stuur een mail naar [email protected]
Inschrijven via: https://www.rodekruis.nl/leidschendam-voorburg/aanmelding-eerste-hulp-cursus/