Voorburgs Dagblad | Blije gezichten bij de Vliet Awards 2019

Blije gezichten bij de Vliet Awards 2019

mainImage
Foto winnaar Vliet Award cultuur 2019: Het Erfgoedpodium (Foto: Jacq Cornelissen)

De Vliet Awards 2019 zijn uitgereikt. Vliet Awards is een nieuwe verzamelnaam voor de cultuurpijs, sportprijs en vrijwilligersprijs. Een blijk van waardering voor mensen die zich binnen Leidschendam-Voorburg extra inzetten. Door vrijwilligerswerk te doen, bij te dragen aan het behoud van cultuur, of door bijzondere sportprestaties. Samen zorgen ze ervoor dat de samenleving draait en dat Leidschendam-Voorburg een fijne en levendige plek is om te wonen en leven. Samen maken ze hét verschil. 

Bruisende cultuuravond, mooie winnaar

Het feest van de Vliet Awards begon bruisend op woensdag 12 februari met een avond vol muzikale verrassingen. Het Erfgoedpodium nam de Vliet Award cultuur in ontvangst. Wethouder cultuur Astrid van Eekelen roemde de passie waarmee de verschillende partners zich samen inzetten. “Ze motiveren en helpen elkaar en zoeken de verbinding op om het erfgoed in onze gemeente levendig houden, en dat is iets heel moois.” Karlien Ritter van het Erfgoedpodium was blij verrast: “Het gaat goed met het Erfgoedpodium, en dat dat wordt erkend, dat is een hele eer. En het geeft ons wellicht ook meer naamsbekendheid.”

Groepsfoto winnaars Vliet Awards sport en vrijwilliger 2019 (Foto: Dennis Morsch)

Trots op eigen sporttalent

Op donderdag 13 februari werden vier Vliet Awards sport uitgereikt. Shirley Lopulisa werd verrast met de Vliet Award voor ‘Onbeperkte Topper Sport’, Deau den Turk won in de categorie ‘Sporttalent van het jaar’, Koen Bijen kreeg de Vliet Award ‘Sporter van het jaar’. De Vliet Award ‘Sportteam van het jaar’ ging naar Van Velsen Rally Sport. Blije winnaars, en Deau den Turk verwoordde dat als volgt: “Ik ben sprakeloos en vooral heel trots. Ik voel me vereerd en vind het extra leuk dat het een prijs in de regio is. ”Wethouder sport Nadine Stemerdink was vol lof over de winnaars én de sportverenigingen: “We zijn ontzettend trots op al het sportieve talent. En natuurlijk ook op al die verenigingen die al dit talent weten boven te halen. En niet te vergeten al die fantastische vrijwilligers die het mogelijk maken. Sporten is gezond en brengt mensen bij elkaar: wat willen we nog meer?”

Oog voor elkaar, dat wordt gezien

Op diezelfde avond ontvingen vier winnaars een Vliet Award vrijwilliger. Utku Canko kreeg de Vliet Award ‘Onbeperkte Topper Vrijwilliger’. Nikki Albers won de categorie ‘Jonge vrijwilliger van het jaar’. Jim Sabiran kreeg de Vliet Award ‘Individuele vrijwilliger’. De winnaar in de categorie ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ werd de Reddingsbrigade Leidschendam-Voorburg’. Ook hier blije gezichten. Zoals bij Jim Sabiran: “Een grote verrassing. Ook heel leuk dat het publiek mocht stemmen: dat is het eerlijkst.” Wethouder welzijn Jan-Willem Rouwendal benadrukte het belang van de vele vrijwilligers die Leidschendam-Voorburg rijk is: ”We willen graag dat iedereen kan blijven meedoen en dat we oog hebben voor elkaar. De inzet van vrijwilligers is daarbij onmisbaar. Zij zijn het cement van onze samenleving: zij dragen bij aan sociale verbinding in onze hele gemeente. De winnaars van de Vliet Awards zijn dan ook een voorbeeld voor ons allemaal. En uit eigen ervaring weet ik: vrijwilligerswerk is fijn voor de ander, maar ook heel leuk om te doen.”

Meer informatie over de winnaars is terug te vinden op www.vlietawards.nl Binnenkort staan hier ook meer foto’s van beide avonden.

 


Foto: -