Voorburgs Dagblad | Bijn 200 handtekeningen wandelpromenade Kerkstraat

Bijn 200 handtekeningen wandelpromenade Kerkstraat

mainImage
"Zo heeft de Kerkstraat een echte meerwaarde", aldus de initiatiefnemers van de petitie,

Veel Voorburgers steunen hun ondernemers en tekenen de petitie voor de wandelpromenade Kerkstraat. Afgelopen week hebben bijna 200 inwoners van Leidschendam-Voorburg de petitie ondertekend om de wandelpromenade te continueren.

"Sinds kort is de Kerkstraat Voorburg (een gedeelte van de dag) gesloten voor fietsers", aldus de initiatiefnemers van de Kerkstraat. "Hierdoor kunnen de ondernemers hun terras uitbreiden en zo krijgen ze hopelijk ‘wat meer lucht’ in tijden van Coronacrisis. Het weer van de laatste weken helpt gelukkig ook een beetje mee.  De Kerkstraat Voorburg zou zomaar eens uit kunnen groeien tot een gezellige horecastraat naar voorbeeld van de Korte Putstraat in Den Bosch of de Rue des Bouchers in Brussel". 

Maatregelen

Dagelijks wordt de Kerkstraat omgetoverd met behulp van borden tot wandelpromenade. Het doorgaande fietsverkeer stapt van zijn fiets af of fietst een straatje om. Bijkomend voordeel van deze Coronamaatregel is meer rust voor voetgangers om boodschappen te doen of gezellig te winkelen in het hele Huygenskwartier.

Via deze link kan men de petitie tekenen. 

 

 


Foto: Initiatiefnemers petitie