Voorburgs Dagblad | Beweegtraining bij Rode Kruis Ldam-Vbg

Beweegtraining bij Rode Kruis Ldam-Vbg

mainImage

Bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd en het heeft als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet. Het advies (van de Gezondheidsraad) voor ouderen is om verspreid over de week 2,5 uur matig intensief te bewegen. Dat wil zeggen dat je hartslag omhoog gaat, maar je kunt wel blijven praten. En bewegen in groepsverband heeft zo zijn voordelen: het brengt je in contact met anderen en het is veel leuker en makkelijker vol te houden. 

Voldoende bewegen draagt onder andere bij aan:

Betere balans – minder risico op vallen. Het verkleint daarmee het risico op fracturen (in 2018 zijn maar liefst 108.000 65-plussers op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis terecht gekomen na een val).

Makkelijker kunnen lopen zonder of met stok of rollator.

Het helpt je om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven en dat is belangrijk nu ouderen steeds langer thuis moeten blijven wonen.

Beweegtraining bij Rode Kruis Leidschendam-Voorburg

In het kader van ‘beter voorbereid en zelfredzaam’ biedt het Rode Kruis Leidschendam-Voorburg al 2,5 jaar een beweegtraining aan voor ouderen. Dit onder begeleiding van Paul Stoetzer, Fysiotherapeut bij Anthropos praktijk voor fysiotherapie.

Iedere week wordt door een groep ouderen (maximaal 10 personen) geoefend en bewogen. Daarbij wordt goed gelet op de mogelijkheden van de individuele deelnemers.

Deelnemers zijn enthousiast over de training en vertellen merkbaar verbetering te voelen: (trap)lopen gaat makkelijker, de balans is verbeterd, het opstaan uit de stoel gaat zonder problemen. Het voelt ook veiliger om op straat te lopen.

De beweegtraining is in het Rode Kruisgebouw Herenstraat 165 in Voorburg op:

·       maandagmiddag van 14:15- 15:15 uur

·       woensdagochtend van 10:00-11:00 uur

Deelname aan 1 les per week (vaste dag) kost € 25,- per maand
Deelname aan 2 lessen per week kost € 40,- per maand

 

Proefles 
We hebben op maandag en woensdag weer ruimte voor nieuwe deelnemers.
Heb je belangstelling? Loop binnen voor een proefles.