Voorburgs Dagblad | ‘Avalex onbetrouwbaar naar burgers’

‘Avalex onbetrouwbaar naar burgers’

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De redactie heeft de volgende ingezonden brief ontvangen:

Avalex schiet bij het legen van de groencontainers steeds vaker tekort. Op zich kan het gebeuren dat een keer een deel van de route wordt vergeten, maar als dit meerdere keren op vrijdag gebeurt en er niemand bereikbaar c.q. bereid is om alsnog de fout goed te maken, dan schiet dat bij de burgers in het verkeerde keelgat. Zo werd afgelopen vrijdag wederom ‘vergeten’ de groencontainers aan de Veenkade in Voorburg te legen. Na een vriendelijk verzoek maandag om de bakken alsnog te komen legen, werd door een zeer vriendelijke medewerkster van Avalex toegezegd dat dit uiteraard diezelfde dag nog zou gebeuren. Het betreft hier containers waarvan enkele al het gehele weekend langs de straat hadden gestaan in de hoop dat deze zaterdag met een extra ronde zouden worden geleegd. Vol goede hoop werden dus maandagochtend de overige inmiddels binnen gehaalde containers door de straatbewoners weer langs de straat gezegd.

Helaas verscheen geen Avalex. Dinsdagmorgen werd weer met Avalex gebeld en kreeg de beller te horen dat Avalex wel was geweest, maar dat er geen containers stonden (???). Dit kon zeer duidelijk worden ontkracht en dit werd vervolgens ook niet door Avalex weersproken (??). Wel werd toegezegd dat de containers dinsdag geleegd zouden worden. Ondanks dat dinsdagochtend het grofvuil met een auto werd opgehaald en even later het oud papier met een andere auto werd opgehaald, zag Avalex geen kans om een groenophaalauto mobiel te krijgen. Tot frustratie van de bewoners werd er naar aanleiding van meldingen die in de vorige dag waren gedaan, tot twee keer toe door een andere medewerker aangegeven dat de bakken nu op woensdag zouden worden opgehaald. Het verzoek om iemand aan de telefoon te krijgen die verantwoordelijk is voor het opalen van het vuil werd afgewezen.

Al met al staan de vuilcontainers in een buurt waar steeds vaker ratten worden gespot, inmiddels al 5 dagen langs de straat en ziet Avalex geen kans om intern goed te communiceren en een klantvriendelijke houding aan te nemen. Het wordt nu misschien hoog tijd dat de gemeente het ‘aandeel’ in Avalex van de hand doet en gewoon weer zelf voor de vuilophaaldienst zorg gaat dragen. En als dat moeilijk is in de huidige constructie, dan is het misschien een goed idee van Avalex een BV te maken en de aandelen aan de overige gemeenten of andere afvalverwerkers te verkopen.

Je hoort vaak zeggen ‘vroeger was alles beter’. Maar voor wat betreft de afvalverwerking geldt dat zeker wel.

 

Afzender is bij de redactie bekend. 


Foto: Digitaal Dagblad