Voorburgs Dagblad | Antoniushove mag blijven (!)

Antoniushove mag blijven (!)

mainImage

Antoniushove mag blijven (!)

Een zoen van de alsmaar jongere barjuffrouw, veel biertjes voor m’n neus, een harde schouderduw met de opmerking ‘goed werk ouwe’ en vanochtend een omhelzing van een bejaarde dame op de markt. Ook de opmerking: ‘eindelijk doe je iets nuttigs voor onze stad’, mag ook onder de noemer van felicitaties worden geplaats van de zo geslaagde online-petitie om Antonhius en Bronovo open te houden.

Hoewel de deur bij Bronovo bijna helemaal dicht lijkt, is de upgrading inderdaad een mooi en aansprekend succes. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor Voorburgs Dagblad en kort daarna ook Dagblad070 van mijn gewaardeerde collega Rene Dons waar de petitie werd voortgezet.

We hebben allemaal ons steentje bijgedragen om het bestuur van HMC op een correcte manier aan te spreken. Zo gaf de gemeenteraad de CDA- wethouder Juliette Bouw de opdracht mee om zich voor de ziekenhuizen in te spannen, waarna ze al snel met de Raad van Bestuur en minister Bruno Bruins in gesprek ging. Ook een dankwoord naar de collega’s van Omroep West, De Telegraaf en het AD die aandacht aan de online-petitie schonken en aan mijn bezoek aan minister Bruno Bruins.

Ik ben er van overtuigd dat als deze lobby’s niet op gang waren gekomen dat de plannen er heel anders hadden uitgezien. Althans, dat journalistieke gevoel heb ik heel sterk. Paul Doop, voorzitter van de Raad van Bestuur van de HMC Groep, is niet te benijden. Ik ken zijn gevoel, want als boodschapper kreeg hij de volle laag. Ik heb respect voor hem hoe hij al die vragen bleef beantwoorden, rustig bleef en bij zijn standpunten bleef. Ook dat is een kwaliteit, ook als het antwoord ‘Nee’ is’’.

De actualiteit gaat verder. Wat gaat er nu precies met Bronovo gebeuren? De raad van Bestuur van de HMC Groep heeft vergunningen van het College van Den Haag nodig om ziekenhuis Westeinde verder uit te breiden. Maar ook daar heeft de gemeenteraad de wethouder de boodschap meegegeven om ten koste van alles Bronovo open te houden.

Gaat de gemeente Den Haag dan inderdaad de omgevingsvergunningen afgeven om ziekenhuis Westeinde uit te breiden Als dit gebeurt, of wellicht al is gebeurd, dan is dit tegen de wil van de gemeenteraad in, want dit gaat ten koste van Bronovo…..’’.

Ik wens Paul Doop sterkte