Voorburgs Dagblad | Ambtenaren LV blijven vanuit huis werken

Ambtenaren LV blijven vanuit huis werken

mainImage
Dit beeld zal voorlopig in Leidschendam-Voorburg nog niet terugkeren.

De gemeentelijke organisatie van Leidschendam- Voorburg werkt op dit moment nog steeds vanuit huis, tenzij dat echt niet anders kan. Dit blijft zo tot in ieder geval 1 september. De gemeentelijke organisatie heeft op basis van de ervaringen van de afgelopen maanden, waarbij thuiswerken de norm was, een visie voor de toekomst opgesteld.

"Uitgangspunt van deze visie is dat alle medewerkers vanaf 1 september de kans krijgen om (af en toe) op kantoor te komen werken, onder voorbehoud van de ontwikkelingen in de coronacrisis", aldus burgemeester Klaas Tigelaat. " Op de locaties Raadhuisplein 1 en Koningin Wilhelminalaan 2 zijn vanaf 1 september dagelijks in totaal 240 werkplekken beschikbaar; dat is zo’n 50 % van de capaciteit van voor de coronacrisis. Het terugbrengen van het aantal werkplekken is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstand. Werken op kantoor gebeurt met een gericht doel. Bijvoorbeeld voor een brainstorm, een grote vergadering of een teamsessie". 

Online overleggen met kleine groepen, stukken uitwerken, schrijven, lezen en mails beantwoorden kan in de meeste gevallen ook vanuit huis. Waarschijnlijk gebruikt de organisatie op 1 september niet meteen alle 240 werkplekken. Zo is er ruimte om te wennen en te
oefenen, bijvoorbeeld met de aangebrachte verplichte looproutes in de kantoren. De komende periode wordt gebruikt om het basisplan over het inzetten van de werkplekken (hoe, voor wie, wanneer) verder uit te werken. Waar sommige medewerkers niet kunnen wachten weer naar kantoor te komen, zijn er ook medewerkers die daar nog niet klaar voor zijn. Voor hen is er ruimte voor maatwerk. De gebouwen van Stadsbeheer zijn al eerder heringericht om het werk mogelijk te maken". 


Foto: ANP