Voorburgs Dagblad | Zoektocht naar vermiste Anaya in volle gang

Zoektocht naar vermiste Anaya in volle gang

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De politie heeft stoepborden neergezet in de regio Haaglanden vanwege de vermissingszaak van de 26-jarige Mohamed Anaya. De Rotterdammer werd vorige week voor het laatst gezien in Rotterdam-Zuid en had later die middag waarschijnlijk een afspraak in Den Haag. Zijn auto werd teruggevonden in Rijswijk, Anaya is spoorloos. De politie houdt er rekening mee dat hij is gevlucht, ontvoerd of vermoord. Dat meldt OmroepWest. De zoektocht naar Anaya is in volle gang. Er is volgens de politie een onderzoek ingesteld waarbij camerabeelden zijn bekeken. Ook is er met buurtbewoners en mogelijke getuigen gesproken. Middels stoepborden in IJsselmonde, Den Haag en op de vindplaats van de auto doet de politie nogmaals een oproep aan getuigen om zich te melden.

Van Anaya is bekend dat hij een crimineel verleden heeft. Hij werkte als 'uithaler' in de haven van Rotterdam en haalde ingevoerde partijen cocaïne uit containers. In 2013 werd hij daarvoor opgepakt, toen hij 350 kilo coke wilde binnenhalen. In 2016 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Vanwege dit verleden houdt de politie alle opties open.

Opvallende deuk

Mohamed reed waarschijnlijk in een zwarte Volkswagen Golf GTE (model 7). De auto is teruggevonden op de Van Vredenburchweg in Rijswijk. De motorkap van de auto had een opvallende deuk. De politie zoekt naar mensen die de auto hebben gezien tussen vrijdag 14 juni 13:00 uur en maandagochtend 17 juni 10:00 uur. Mogelijk hebben de knipperlichten een tijdje aangestaan.


Foto: Digitaal Dagblad