Voorburgs Dagblad | Website 'Hoe veilig is mijn wijk?' te gecompliceerd

Website 'Hoe veilig is mijn wijk?' te gecompliceerd

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Politie Leidschendam-Voorburg komt met een opvallend bericht, namelijk het delen van informatie over de veiligheid in de diverse wijken. Zij doen dit met de website genaamd:Hoe veilig is mijn wijk?

De politie meldt hierover: ,,U vindt hier objectieve en eerlijke informatie over bijvoorbeeld het aantal woninginbraken, fietsendiefstallen en berovingen. Deze site krijgt maandelijks een update''.

,,Misschien is uw wijk wel veiliger dan u dacht. Of misschien ziet u dat er in uw buurt veel wordt ingebroken. Bekijk dan ook de preventietips die we op deze website geven. U leest bijvoorbeeld wat u kunt doen om het woninginbrekers of straatrovers zo moeilijk mogelijk te maken''.

Hoe werkt deze website?
De website bestaat uit drie onderdelen: Uitleg, Cijfers en Aanpak.


  • Uitleg:
    Lees hoe de criminaliteitscijfers tot stand komen en vind een korte omschrijving van de delicten.

  • Cijfers:
    Bekijk op de kaart of in de grafiek hoeveel misdrijven er in uw buurt hebben plaatsgevonden.

  • Aanpak:
    Lees hoe u samen met de politie criminaliteit kunt voorkomen en bestrijden.


 

Onze redactie heeft de cijfers bestudeerd. Je moet er wel de tijd voor nemen, want naast de wijk moet ook het delict worden ingevuld. Dit betekent dat je er dan achter komt dat er in Oud Voorburg in juni 1 fiets is gestolen. Door de verschillende delicten te moeten onderzoeken, verdwijnt het effect van deze website en ben je uren kwijt om alles in kaart te brengen. Wie heeft er zin in om alles per delict te gaan onderzoeken? Deze website heeft op deze manier weinig nut.


Foto: Digitaal Dagblad