Ook Politie Leidschendam-Voorburg is soms onderwerp van kritiek. Niet alleen het onzichtbaar zijn van de wijkagenten komt regelmatig naar voren, maar sommige inwoners overwegen steeds vaker om een klacht in te dienen. Het in hun ogen verkeerd optreden van agenten leidt dan ook tot schadeclaims.  Wat zijn uw ervaringen eigenlijk met de politie? Plaats hiervoor een reactie op de Facebookpagina van Voorburgs Dagblad.

Over de periode 2013 tot en met halverwege 2017 heeft de politie overigens bijna 2500 grotere schadeclaims ontvangen. Deze hebben miljoenen gekost, zo meldt de NOS vandaag op basis van opgevraagde informatie. Jaarlijks ontvangt de politie ongeveer 500 grote claims, waarbij het gaat om bedragen van boven de 2500 euro. Deze claims worden beoordeeld door de verzekeraar van de politie. Een onbekend deel wordt toegewezen. Sinds 2013 keerde de verzekering gemiddeld meer dan een miljoen euro per jaar uit.

De meeste schadeclaims vloeien voort uit het binnenvallen van panden door de politie. Soms doet de politie dit op een verkeerd adres. In andere gevallen moest een voordeur geforceerd worden, bijvoorbeeld omdat de bewoners in nood verkeerden. Ook ruw verlopen aanhoudingen of spullen die kwijtgeraakt zijn na een inbeslagname, zijn dikwijls aanleiding voor een claim en eventueel een schadevergoeding.

(bron: ANP)