Waarschuwing voor ‘Irish travellers’

mainImage
Waarschuwing voor ‘Irish travellers’

De politie Haaglanden waarschuwt voor ‘Irish travellers’ oftewel Ierse klusjesmannen. zijn rondreizende personen die geld verdienen door onderweg klusjes te doen. Eerder waren zij al in Leidschendam-Voorburg actief. Zij komen aan uw deur met de mededeling dat uw huis onderhoud nodig heeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden, valt het bedrag vaak een stuk hoger uit. Tijdens de reparaties zouden ze namelijk allerlei gebreken ontdekt hebben. Dit maakt allemaal deel uit van de oplichtingstruc. Er was in eerste instantie waarschijnlijk niets mis met het huis.

Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Om hun geld te krijgen deinzen criminele travellers niet terug voor intimidatie en afpersing.

Deze malafide klusjesmannen worden ‘travellers’ genoemd omdat zij over het algemeen geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en van de ene naar de andere camping gaan. Volgens de politie rijden zij vaak in busjes met een Engels kenteken.


Foto: Digitaal Dagblad