Vrouw bekommert zich om hond en niet om gewonde fietser

mainImage
Vrouw bekommert zich om hond en niet om gewonde fietser

Er heeft aan de Veursestraatweg een dusdanig bizar incident rondom een vallende fietser plaatsgevonden dat politie Leidschendam-Voorburg een getuigenoproep doet.

,,Op zondagochtend 22 april 2018 omstreeks 10.45 uur fietste een 65 jarige man over de Veursestraatweg in Leidschendam'', meldt de politie.  ,, Op het fietspad ter hoogte van het GGZ terrein moest de fietser plotseling vol in de remmen omdat er een loslopende hond overstak''.

,,De fietser sloeg over de kop en bleef gewond op straat liggen. De fietser hoorde de bazin nog tegen haar hondje zeggen: 'zo dat is schrikken hé' waarna de bazin, zonder zich om de gewonde fietser te bekommeren, haar weg vervolgde. De gewonde fietser werd door diverse omstanders geholpen en bleef achter met twee zwaar gekneusde ribben en bloedingen, kneuzingen op gezicht, handen en knieën''.De fietser kon de bazin en haar hond als volgt omschrijven:
Vrouw
Blank
Rond de 60 jaar
Vrij lang en mager
Grijs half lang haar
Droeg een beige t-shirt, grijze joggingbroek, pantoffels.
De hond betrof een middelgrote witte hond.

,,Bent u getuige van het incident, heeft u een vermoeden wie de bazin is of bent u de bazin van de hond, dan komen wij graag met u in contact>'', laat politie Leidschendam-Voorburg weten.

De kans bestaat overigens dat de hondenbezitster in de wijk woont.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad