Voorburgs Dagblad | Update woningbrand aan 'De Tol'

Update woningbrand aan 'De Tol'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaarPolitie Leidschendam-Voorburg kreeg gistermorgen de melding van onze meldkamer om naar De Tol in Leidschendam te gaan voor een brand in de slaapkamer. ,,Wij reden nagenoeg om de hoek en zijn direct met spoed naar deze locatie gereden'', aldus de politie. ,, Ter plaatse zagen wij zeer grote vlammen op een eerste etage uit de woning komen. Als wij aankomen bij meldingen zoals deze, waarbij brand in het spel is, proberen wij altijd direct te zorgen voor een vrije aanrijdroute voor de brandweer zodat zij op een zo snel, efficiënt en veilig mogelijke manier hun werk kunnen doen''.


,,Ook belangrijk op zo'n moment, wanneer wij als politie als eerste bij zo'n melding aankomen, is dat iedereen uit de woning én de omliggende woningen is. In dit geval deden wij dit door vanaf de begane grond iedereen aan te roepen zich zo snel mogelijk te verwijderen vanaf de balustrade. Ook is er bij een aantal woningen op de deuren aangeklopt om men uit de woning te sturen en hen elders in veiligheid te brengen''.


,,Nog steeds zien wij dat een hoop mensen volledig in de rook blijven staan bij dit soort meldingen. U heeft geen idee wat voor schade u uw gezondheid en lichaam aan doet met het inademen van rook. We kunnen het dus niet vaak genoeg benadrukken, maar: GA WEG UIT DE ROOK!

,,Er is een persoon vervoerd doordat deze persoon rook had ingeademd. De woning heeft aanzienlijke schade en zal voorlopig niet bewoonbaar zijn''.
Foto: Digitaal Dagblad