Tips om autokraken te voorkomen

mainImage
Tips om autokraken te voorkomen

Onlangs hebben politievrijwilligers op twee locaties in de gemeente Leidschendam-Voorburg preventiefolders uitgedeeld. In deze folders stonden negen tips om inbraak of diefstal van uw auto te helpen voorkomen. De actie, waarbij ongeveer 100 folders zijn uitgedeeld, vond plaats in de omgeving van het station Leidschendam-Voorburg en de Populierendreef.

De tips luiden als volgt.

1.) Laat geen geld, telefoon, laptop of andere dure spullen in uw auto liggen. Laat u toch spullen achter in de auto? Zorg er dan voor dat de waardevolle spullen van buitenaf niet zichtbaar zijn.
2.) Haal dure spullen uit uw handschoenenkastje en zet deze open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen valt.
3.) Laat uw navigatiesysteem nooit in uw auto zitten. Denk ook aan het wissen van de afdruk van de zuignap op uw voorruit.
4.) Laat u toch electrische apparaten in de auto liggen? Zet dan de Bluetooth-functie uit! Doet u dit niet dan kunnen dieven de Bluetooth signalen buiten uw auto oppikken waardoor ze weten dat er apparaten in uw voertuig liggen.
5.) Haal de sleutel altijd uit het contact. Zorg ervoor dat ramen en portieren dicht zijn en de kofferbak op slot. Doe dit ook als u maar heel even de auto verlaat.
6.) Parkeer uw auto altijd zo veel mogelijk op een zichtbare, open plek, met veel licht en waar regelmatig mensen komen.
7.) Let op uw autosleutels. Laat ze niet in uw jas zitten als u deze ergens ophangt. Haal uw autosleutels altijd uit uw sporttas als u ervoor kiest om de tas in de kleedkamer achter te laten.
8.) Laat een goedgekeurd autoalarm monteren
9.) Beveilig uw auto extra goed met een stuurslot.Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon.

Is er toch ingebroken in uw auto of is uw auto zelfs gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie! De politie treft regelmatig spullen aan die van diefstal afkomstig zijn waarbij we helaas niet kunnen herleiden wie de eigenaar is omdat er geen aangifte is gedaan.  Om aangifte te kunnen doen belt u met 0900-8844 voor het maken van een afspraak. Online kan ook via www.politie.nl/aangifte .

Bron: Politie Leidschendam-Voorburg.


| Foto: Digitaal Dagblad