Voorburgs Dagblad | Tigelaar: 'Extra toezicht wegens incidenten'

Tigelaar: 'Extra toezicht wegens incidenten'

mainImage
Politie Leidschendam- Voorburg zet meer agenten in om in de wijken toezicht te houden.

De afgelopen maanden heeft er een aantal incidenten plaatsgevonden binnen Leidschendam-Voorburg. Het begon in december met de brandstichtingen aan de Hendrik van Boeijenlaan/Scheltuslaan en de eerste autobrand. Daarna volgden meerdere branden zoals o.a. autobranden, kliko’s en coniferenhaag. Tevens zijn er een aantal brievenbussen opgeblazen met zwaar vuurwerk. Bekeken wordt of de incidenten een relatie hebben met elkaar.

In de periode van 11 tot 25 februari brandden er zes auto’s en een aanhangwagen uit in de gemeente. We kunnen ons voorstellen dat dat enorme impact heeft in de buurt. Het tegengaan van autobranden is voor het politieteam Leidschendam-Voorburg dan ook de hoogste prioriteit.

Vorige week heeft de burgemeester Klaas Tigelaar samen met de politie besloten dat extra inzet op toezicht in de wijken en op opsporing noodzakelijk is. De burgemeester heeft dagelijks contact met de politie en het Openbaar Ministerie over de gang van zaken. Het extra toezicht in de wijk heeft geleid tot het binnentreden van een woning in de Van Everdingenstraat. Daar is zwaar vuurwerk in beslag genomen. Enige woningen zijn korte tijd ontruimd geweest.

Onder leiding van de Districtsrecherche is een groot aantal disciplines van de politie betrokken bij de aanpak om de daders te kunnen opsporen en mogelijke nieuwe incidenten te voorkomen. Er wordt eveneens bekeken hoe externe partijen betrokken kunnen worden, zoals inwoners van de gemeente, buurtpreventieteams en de wooncorporaties.

De impact van de branden is groot en de veiligheid binnen de gemeente heeft de hoogste prioriteit.  Bij de politie en het Openbaar Ministerie zijn de zaken volop in onderzoek en gericht op het stoppen van de branden en incidenten met vuurwerk en het aanhouden en veroordeeld krijgen van de daders.

Getuigen gezocht
Weet u meer over de incidenten? Heeft u verdachte personen of voertuigen gezien? Neem contact met de politie op! Dat kan per telefoon via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via social media kunt u een melding doen via het Facebookaccount van Politie Leidschendam/ Voorburg.