Voorburgs Dagblad | 'Tbs'er Henk Ernst verdacht van overval op Aldi'
mainImage

'Tbs'er Henk Ernst verdacht van overval op Aldi'

Henk Ernst.
25 augustus 2020, 20:52 uur
112

De politie verdenkt de ontsnapte tbs'er Henk Ernst ervan achter een gewapende overval op een supermarkt in Den Helder maandagavond te zitten. Dat meldt Opsporing Verzocht, dat dinsdagavond beelden laat zien van de voortvluchtige man.

De 61-jarige Ernst werd in 1998 tot zes jaar cel en tbs veroordeeld wegens meerdere geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn tbs-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam.

De tbs'er keerde begin juli niet terug van zijn verlof. Op 4 juli werd Ernst in Zoutelande (Zeeland) gezien door een toerist toen hij bij een vakantiewoning wilde inbreken. De toerist waarschuwde de politie, maar de man wist te ontsnappen. Sindsdien is een speciaal team van de politie, FastNL, naar hem op zoek. Ernst is 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam is geweest. De politie vermoedt dat hij de afgelopen periode langere tijd in Zeeland heeft doorgebracht, aldus Opsporing Verzocht.

De overval in Den Helder vond rond 20.00 uur plaats op een Aldi aan de Vrede en Vrijheid. Volgens het AD en De Telegraaf bedreigde de dader een medewerker en maakte hij zich met nog onbekende buit uit de voeten. De politie zocht in de buurt onder meer met een helikopter naar de overvaller, maar dat leverde geen aanhouding op.

Dinsdagavond is een melding via Burgernet verspreid, nadat Ernst mogelijk gezien werd in de omgeving van het Brabantse Putte. Volgens het signalement draagt hij donkere regenkleding met daarop een fluoriserende streep.


Door: ANP | Foto: Politie