Voorburgs Dagblad | Songfestival biedt kansen voor Rijswijk

Songfestival biedt kansen voor Rijswijk

mainImage
Marc Weterings

Rotterdam Ahoy is de locatie van de 65e editie van het grootste muziekfestival ter wereld. Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei zijn de halve finales, met de grote finale op zaterdag 16 mei.

RijswijksBelang zal in het Forum van 12 september het stadsbestuur van Rijswijk oproepen om Rijswijk proactief te gaan betrekken bij het grootste muziekfestival ter wereld.

Rijswijk heeft ook hotels en zal ook mogelijk gasten uit heel de wereld gaan ontvangen aangezien het op een steenworp afstand van Rotterdam ligt, aldus Marc Weterings, voorzitter van de lokale politieke partij RijswijksBelang.

Weterings vervolgt: Hoe kunnen we in samenwerking tussen de gemeente ,ondernemers , en exploitanten ervoor zorgen dat dit wereldwijde evenement niet aan ons ( Rijswijk) voorbij gaat? Denk aan evenementen in de Broodfabriek, de Herenstraat in Oud Rijswijk en de Bogaard, braderieën, Side-events in het teken van het Eurovisie Songfestival. Dit zou ten goede komen aan de leefbaarheid en lokale economie van Rijswijk. Het biedt enorm veel kansen. Tijd om Rijswijk op de kaart te gaan zetten!"