Voorburgs Dagblad | Ruzie op ‘burendag’ loopt compleet uit de hand

Ruzie op ‘burendag’ loopt compleet uit de hand

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaarTegen een 22-jarige man uit Den Haag is 30 maanden cel geëist, waarvan 6 voorwaardelijk, voor het neersteken van een stadgenoot. Aanleiding was een eenvoudige ruzie over te hard rijden op een scooter.


Het slachtoffer vierde die avond (25 september 2016) burendag in de straat. De irritatie over scooters die te hard door de straat scheuren was die avond al een paar keer ter sprake gekomen. Toen rond 23.45 uur weer een scooter aan kwam scheuren, besloot het slachtoffer hem tegen te houden en te vragen om rustiger te rijden. Hierop volgde een discussie. Kort daarna keerde de scooterrijder, nu met zijn 26-jarige broer, weer terug. Eerst werd de vriendin van het slachtoffer met een harde klap tegen de grond geslagen. Daarna viel de scooterrijder het slachtoffer aan met een mes, waardoor de man een steekwond in zijn schouder en snijwonden op zijn hoofd en rug opliep.

Volgens de broers – die in de buurt van het slachtoffer wonen – was het juist de man die hen aanviel met een koevoet; zij ontkennen dat er is gestoken. Maar de officier van justitie geloofde dat verhaal niet. Tegen de 22-jarige scooterrijder eiste zij daarom vandaag 30 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk voor poging tot doodslag op de man en poging tot zware mishandeling op diens vriendin. Tegen de broer werd 120 uur werkstraf geëist en twee maanden celstraf voorwaardelijk, voor openlijke geweldpleging. Over twee weken doet de rechter uitspraak


Foto: Digitaal Dagblad