Voorburgs Dagblad | Leger haalt beademingsapparatuur op bij Dräger

Leger haalt beademingsapparatuur op bij Dräger

mainImage

Een colonne legertrucks heeft vanmorgen beademingsapparatuur opgehaald bij Dräger in Zoetermeer.

Dräger levert wereldwijd allerhande producten die te maken hebben met 'adembescherming'. Denk daarbij aan de ademluchtsets die hier door de brandweer gebruikt worden, maar ook volgelaatsmaskers en filterbussen, meetapparatuur en gassensors; en beademingsapparatuur die in ziekenhuizen gebruikt wordt.

Er is wereldwijd een enorme toename in de vraag naar (met name) die beademingsapparatuur. Alles wat maar beschikbaar is, wordt op dit moment in gebruik genomen; 'nieuw uit voorraad' of juist 'uit de mottenballen', om een eventuele explosieve toename van het aantal corona patiënten zorg te kunnen bieden.

Defensie stelt 40 beademingsapparaten ter beschikking. Die zijn dit weekend bij Dräger gebruiksklaar gemaakt en worden verdeeld over zeven ziekenhuizen. 

De wens was blijkbaar de vader van de gedachte, want het leger had gelijk maar een colonne trucks gestuurd om de apparaten op te halen. In plaats van acht trucks was één truck ook voldoende geweest om de geleverde hoeveelheid te vervoeren, meldt Regio15.


Door: Regio15