Jongeren aangehouden voor vernielingen

mainImage
Jongeren aangehouden voor vernielingen

Op zaterdag 3 november te 19:30 uur werden de collega’s gestuurd naar het President Kennedyplein te Leidschendam alwaar een grote groep jeugd vernielingen zou aanrichten. Er zou vuurwerk worden afgestoken en er zouden stenen worden gegooid. Ook zou er een container in de brand zijn gestoken.

Ter plaatse bleek dat er door de jeugd ruiten waren ingegooid bij kinderdagverblijf Piggelmee en het pand van Sport en Welzijn aan de Dobbelaan in Leidschendam. De groep zou bestaan uit ongeveer 20 tot 25 jongeren welke inmiddels waren weggelopen. Hierop hebben wij in de omgeving een onderzoek ingesteld waarop er door ons in totaal zes verdachten werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. De aangehouden verdachten waren jongeren tussen de vijftien en zeventien jaar oud en afkomstig uit Leidschendam en Den Haag. De verdachten worden momenteel verhoord door de politie.In verband met dit incident zijn wij dringend op zoek naar getuigen. Heeft u iets van dit incident gezien of gehoord? Neem dan contact op met politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000.

Ziet u verdachte omstandigheden in de wijk? Schroom dan niet om ons te bellen! Let op looprichting, signalement en eventuele kentekens

Bron: Politie Leidschendam-Voorburg


Foto: Digitaal Dagblad