Voorburgs Dagblad | Inbraakcijfer Ldam-Vbg ver boven landelijk gemiddelde
mainImage

Inbraakcijfer Ldam-Vbg ver boven landelijk gemiddelde

Afbeelding is niet meer beschikbaar
6 april 2018, 16:00 uur
112

In de provincie Zuid-Holland is in 2017 het vaakst ingebroken in Gouda. Inwoners van Oud-Beijerland kampten met de minste woninginbraken. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde. Gemiddeld hadden Zuid-Hollanders te maken met 2,9 inbraken per 1.000 inwoners. Dit aantal ligt net boven het landelijk gemiddelde van 2,8. In Voorburg was het inbraakcijfer in 2017 3,7, ruim boven het landelijk gemiddelde.

Meeste inbraken in Gouda, Nissewaard en Maassluis

De meeste woninginbraken vonden plaats in Gouda. Per 1.000 inwoners waren hier gemiddeld 7,1 personen de dupe van een woninginbraak. Gouda wordt gevolgd door Nissewaard, waar per 1.000 inwoners bij 4,3 personen slachtoffer waren van een woninginbraak. Maassluis bekleedt de derde plaats in het klassement. In Maasluis worden er per 1.000 inwoners 4,1 inbraken gepleegd.

Minste inbraken in Oud-Beijerland, Goeree Overflakkee en Strijen

De minste woninginbraken vonden plaats in Oud-Beijerland. Hier werden gemiddeld 0,5 inbraken gepleegd. De een-na veiligste gemeente qua woninginbraken is Goeree Overflakkee, waar gemiddeld 1 woninginbraken worden gepleegd. Goeree Overflakkee wordt gevolgd door Strijen, waar er per 1.000 inwoners gemiddeld 1,03 inbraken werden gerapporteerd.

Grote steden: Weinig inbraken in Leiden, Zoetermeer en Dordrecht

Kijkend naar de landelijke top 5 van grote steden met de minste inbraken valt op dat liefst drie van de vijf steden uit Zuid-Holland komt.

 
Gemeente Inbraken per 1000 inwoners
Zwolle 1,9
Leiden 1,9
Zoetermeer 2
Dordrecht 2,1
Alkmaar 2,2

 

Bekijk het volledige overzicht van inbraken per regio, data over inbraakmethoden en inbraakpreventietips op: https://www.beslist.nl/info/inbraak.html


Foto: Digitaal Dagblad