Voorburgs Dagblad | Golf van hennepkwekerijen
mainImage

Golf van hennepkwekerijen

Afbeelding is niet meer beschikbaar
2 april 2018, 08:24 uur
112

Onlangs kreeg politie  Leidschendam-Voorburg een melding van een mogelijke inwerking zijnde hennepkwekerij in een woning aan de Hovenierssingel in Leidschendam. Naar aanleiding van deze melding hebben zij direct een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid hiervan.

Binnen in de woning troffen agenten weliswaar geen hennepkwekerij aan, maar een enorme hoeveelheid henneptoppen die bewerkt werden voor de illegale verkoop ervan. ,,In deze woning troffen wij zeven personen aan die hiermee bezig waren'', aldus een woordvoerder van de politie. ,, Alle personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De hennep die onze collega’s aantroffen in deze woning betrof 40 kilogram henneptoppen''.Eerder deze week werd op de Burgemeester Caan van Necklaan een onderzoek hadden ingesteld naar stankoverlast in een flat aldaar. ,,Naar aanleiding van dit onderzoek zijn wij de woning binnen gegaan en troffen wij 6 kilogram henneptoppen en 400 kant en klare joints aan'', erkent de woordvoerder. ,, Hiervoor is een persoon in de woning aangehouden.

En last, but not least kreeg de politie een melding van een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Stompwijkseweg in Leidschendam. De hennep zou geteeld worden in meerdere zeecontainers gelegen op een woonerf. ,,Onze collega’s hebben ook hier onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid hiervan. Ook hier werd doorgepakt met positief resultaat'', meldt de politie. ,,In de zeecontainers werden meerdere ruimtes aangetroffen waarin hennepplanten werden geteeld. In totaal werden er 2 ruimtes aangetroffen waarin plaats was voor ruim 250 hennepplanten. In de container werden 77 planten aangetroffen die oogstrijp waren. Daarnaast lagen er ruim 55 henneptoppen te drogen voor de verdere bewerking ervan.
Alle hennep die is aangetroffen is in beslag genomen en zal worden vernietigd''.

,,We wijzen u nogmaals op de gevaren van illegale hennepkwekerijen. Een hele belangrijke is brandgevaar! Een hennepkwekerij kunt u herkennen aan stankoverlast, het voortdurende geluid van afzuiginstallaties, condensvorming op de ramen etc. Voor meer informatie kunt u kijken op www.stophennepteelt.nl. Hier staan nog meer tips om een hennepkwekerij te herkennen.

Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij bij u in de buurt? Aarzel niet en bel 0900-8844 Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Bel dan 0800-7000 of doe uw melding via de website www.meldmisdaasanoniem.nl

foto VD. Archief. Hennep kweken is levensgevaarlijk.

Bron: Politie Leidschendam-Voorburg.


Foto: Digitaal Dagblad