Voorburgs Dagblad | Ging de politie te ver of liegen jongeren?
mainImage

Ging de politie te ver of liegen jongeren?

Er werd die nacht besloten om hard in te grijpen. Op het bureau was er die nacht in de afhandeling ook veel werk te doen.
30 september 2019, 08:58 uur
112

Omroep West komt met een schokkend artikel waarin jongeren tijdens de bewuste nacht van de Vlietdagen, waarin het uit de hand liep tussen jongeren en de politie op de Parkweg in Voorburg. " 'Ik ben uiteindelijk wel dertig of veertig keer geslagen en gestompt door die politieagent. Ze hebben heel onprofessioneel gehandeld, niet menselijk", meldt een jongere aan Omroep West. "Ik voelde me minder dan een hond.' De 18-jarige Bob* uit Den Haag is er nog steeds niet van bijgekomen. Hij is afgelopen zaterdag met zijn vriendin en een paar vrienden bij de Vlietdagen in Voorburg. Op het moment dat ze naar huis gaan neemt de avond een onverwachte wending".

Andere getuigen melden echter aan Voorburgs Dagblad dat de jongeren zich onbeschoft tegenover de agenten gedroegen en met vuurwerk gooiden. Het betoog van Omroep West zou daarom van geen kanten kloppen. De agenten moesten volgens ooggetuigen echter wel ingrijpen. Dat gold ook voor de agenten in burger. Wie vertelt nu de waarheid? Plaats uw mening op de Facebook-pagina van Voorburgs Dagblad. Er is over die bewust nacht veel onduidelijkheid. Er zijn in ieder geval diverse aanhoudingen verricht. 

 


Door: Bart Bakker