Voorburgs Dagblad | Geen sporen van geweld op lichaam van Orlando
mainImage

Geen sporen van geweld op lichaam van Orlando

Afbeelding is niet meer beschikbaar
6 april 2018, 09:35 uur
112Er zijn destijds geen sporen van geweld aangetroffen op het lichaam van Orlando Boldewijn, de 17-jarige scholier uit Rotterdam die een week na zijn vermissing dood werd aangetroffen in het Böttgerwater in Den Haag-Ypenburg. Dat zegt een woordvoerder van de politie vandaag tegen het AD. Uitslag van het toxicologisch onderzoek of er sprake is geweest van drugsgebruik moet nog volgen.


Gisteren heeft de politie opnieuw op het water van de Blauwe Loper in Ypenburg gevaren. De diepte van het meer is onderzocht. Het onderzoek werd uitgevoerd op en met het bootje, waarop Orlando Boldewijn op de zondag van zijn verdwijning een date zou hebben gehad met een man. Onduidelijk blijft nog steeds of hij die ontmoeting had met de 27-jarige eigenaar van het bootje of met een ander. De politie noemt die eigenaar niet als een verdachte. Op het vissersbootje stond een bed.

Het is nog altijd niet duidelijk wat er met Orlando Boldewijn is gebeurd en wat de omstandigheden zijn geweest die tot zijn tragische dood hebben geleid. De tiener kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Maandagavond 19 februari werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. Daarna zetten familie, vrienden en politie alles op alles om hem te vinden. Op basis van nieuwe informatie in het onderzoek zijn brandweer en politie een week later, op maandag 26 februari, met sonarboot en duikers het water ingegaan aan het Böttgerwater in Ypenburg. Daar werd het lichaam van Orlando diezelfde avond gevonden.

 


Foto: Digitaal Dagblad