Extra snelheidscontroles op ‘racebaan’ Badhuisweg

mainImage
Extra snelheidscontroles op ‘racebaan’ BadhuiswegAutomobilisten uit Leidschendam-Voorburg opgelet. De gemeente Den Haag heeft de politie opdracht gegeven om op de Badhuisweg tussen Den Haag en Scheveningen intensiever op snelheid te gaan controleren. De weg, die ook veel door inwoners uit Leidschendam-Voorburg wordt gebruikt,  wordt bij vlagen als racebaan gebruikt en bewoners hebben al enkele keren stevig aan de bel getrokken. Met de zomer in aantocht en naar verwachting weer veel verkeer naar zee houdt iedereen zijn hart vast uit angst voor ernstige ongelukken.


Gisteren nog vroeg CDA Den Haag een debat aan over de onveilige verkeerssituatie op de Badhuisweg. De partij had eerder al vragen gesteld en nam geen genoegen met de (onbevredigende) antwoorden van het stadsbestuur. In de oude situatie kende de Badhuisweg een wegversmalling waardoor weggebruikers snelheid matigden. Ook was er een aparte fietsstrook. Inmiddels liggen er nieuwe lagere hobbels, die volgens de gemeente veiliger en beter voor de hulpdiensten zijn.

De weg moest destijds op de schop voor werk aan de Nieuwe Parklaan en na afloop kwamen de lage hobbels er te liggen in plaats van de oude drempels. Het stadsbestuur heeft niet de intentie terug te keren naar de oude situatie en hoopt dat de extra snelheidscontroles zullen helpen.

Bron: Dagblad070


| Foto: Digitaal Dagblad