Voorburgs Dagblad | Aanhouding van autoinbrekers

Aanhouding van autoinbrekers

mainImage
Aanhouding van autoinbrekers

Politie Leidschendam-Voorburg is blij te kunnen dat er een slag is geslagen als het gaat om de auto-inbraken. ,,Aangezien we hier meerdere keren een oproep hebben gedaan om extra alert te zijn in verband met de vele auto-inbraken wilden we iedereen niet onthouden. Afgelopen periode zijn er in Voorburg twee auto inbrekers aangehouden''.,,In de nacht van zondag op maandag 30 april om 02:25 uur kregen we de melding van een alerte getuige die zag dat er in een auto werd ingebroken. De getuige gaf een goed signalement door. Aanrijdend zagen we een voertuig wegrijden en besloten we deze te controleren. In het voertuig werd een man aangetroffen die aan het signalement voldeed en in het voertuig lagen inbrekerswerktuigen en goederen die van diefstal afkomstig waren.
De verdachte moet zich binnenkort bij de rechtbank verantwoorden.

In de nacht van woensdag op donderdag 3 mei omstreeks 02:30 kregen kregen we opnieuw een melding van een alerte getuige die zag dat er in een auto ingebroken werd. De verdachte was inmiddels gevlucht maar kon in de omgeving, waar hij zich in de bosjes had verstopt, worden aangehouden.
De verdachte zat onder het bloed. Bij het voertuig waar ingebroken was werd ook bloed aangetroffen. Ook bleek ter plaatse dat deze verdachte vermoedelijk meerdere auto's had opengebroken. De forensische opsporing doet onderzoek of de bloedsporen matchen met de bloedsporen van de aangehouden verdachte, die nog vast zit.  Hopelijk is hiermee de golf auto-inbraken opgelost. Onze dank aan alle oplettende burgers''.

Bron: Politie Leidschendam-Voorburg


Foto: Digitaal Dagblad