De bouwplannen van de gemeente Leidschendam-Voorburg voor de Duivenvoordecorridor ‘ondergraven de open en groene’ functie van het gebied. Ook is meer bebouwing in strijd met de afspraken die voor de Duivenvoordecorridor zijn gemaakt. Dit meldt Omroep West vanmiddag. Deze keiharde conclusies schrijft de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit in een rapport dat vandaag is gepresenteerd.

Het is inmiddels de zoveelste tegenslag die het project kent. De gemeente Leidschendam-Voorburg slikte een verlies van bijna 19 miljoen euro, verantwoordelijk wethouder Heleen Mijdam moest weg en D66-raadslid Harry Blanke werd geschorst omdat hij informatie had gelekt.

In het groene gebied tussen Leidschendam en Voorschoten moesten kassen plaatsmaken voor recreatiemogelijkheden en luxe villa’s. Om dat mogelijk te maken, moest een deel van de kwekerijen worden uitgekocht door de gemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg. De kwekers liepen juichend het terrein af, want er werden dus miljoenen betaald.

Reageer op dit artikel