Zeven enthousiaste inwoners hebben zich gisteren aangemeld voor een initiatiefgroep voor een zonnecoöperatie in Leidschendam-Voorburg, direct na afloop van een goed bezochte informatieavond ‘Zon op andermans dak’. Een lokale coöperatie kan in Leidschendam-Voorburg zelfstandig collectieve zonnepanelenprojecten opzetten en exploiteren.

“Het is goed om het enthousiasme van inwoners te zien om zelf aan de slag te gaan met dit initiatief. De gemeente geeft een stimulans door het dak van basisschool De Dijsselbloem (in aanbouw) in Voorburg hiervoor beschikbaar te stellen. Zo zijn we  samen goed op weg met de verduurzaming van Leidschendam-Voorburg”, zei wethouder duurzaamheid Floor Kist tijdens de informatieavond ‘Zon op andermans dak’. De gemeente heeft de organisatie Zon op Nederland ingeschakeld om inwoners te ondersteunen bij het oprichten van een lokale zonnecoöperatie.

Deelname aan collectieve zonnepanelenprojecten is een mogelijkheid voor mensen die zelf duurzame energie willen opwekken, maar dit thuis niet kunnen of willen. In Nederland zijn intussen al tientallen lokale zonne- of energiecoörporaties actief, die succesvol zonnepanelen exploiteren. Het initiatief maakt gebruik van de ‘postcoderoos regeling’, waarmee inwoners uit aangrenzende postcodegebieden profiteren van belastingvoordeel als zij zelf duurzame stroom opwekken. Behalve duurzaam, is de deelname aan een zonnestroomproject ook winstgevend.

Inwoners die op de hoogte willen blijven of zich willen inschrijven voor het project op het dak van De Dijsselbloem kunnen zich registreren via website www.zonoplv.nl

Foto PR. Dak van de Dijsselbloem.

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!