Ingezonden: Al ruim 22 jaar woon ik aan het begin van de Prins Bernhardlaan, waar alleen een fietspad langs de huizen loopt. Midden op dat fietspad staat een paaltje, zodat luie buurtgenoten dit fietspad niet kunnen  gebruiken als autoweg. Soms halen  gemeentenaren dat  in hun wijsheid weg en moeten bewoners weer actie ondernemen om het teruggeplaatst te krijgen.

Vandaag heeft het fors gesneeuwd en is de gemeente erg ijverig geweest, om de paden met een schuiver schoon te maken. Te ijverig. Waar een normaal mens een sleutel zou gebruiken, om het paaltje te verwijderen (de sleutels bestaan echt, ik heb er zelf een gehaald bij een ijzerhandel) heeft men hier met bruut geweld de hele paal verwijderd,  inclusief de zware betonnen blokverankering, die in de grond ingegraven was. En het paaltje met blok? Dat ligt gewoon op de stoep, zo voor het meenemen.

Nu de vorst er aan komt, zal dat paaltje dus voorlopig wel niet teruggeplaatst kunnen worden, met als gevolg, dat wij nu weer zitten opgezadeld met een illegale autoweg! Moeten we als bewoners opnieuw zelf de boel gaan blokkeren?

Hans Biermans.