Een 60-jarige vrouw werd op vrijdag 24 november omstreeks 23:00 uur in een woning op het Van Wassenaar Hoffmanplein overvallen. Dit is een zijstraat van de Parkweg in het Huygenskwartier. Twee mannen met bivakmutsen mishandelden en bedreigden haar met een wapen. De twee vertrokken met buit in onbekende richting. De politie onderzoekt de zaak.

Een melder kreeg na 23:00 uur steeds geen contact met de 60-jarige en besloot een kijkje te nemen in de woning. Daar trof zij de vrouw overstuur aan en alarmeerde onmiddellijk, omstreeks 1:30 uur, de politie. Ter plaatse troffen agenten het slachtoffer en de melder aan. Nadat de vrouw in de ambulance aan haar verwondingen gecontroleerd was, ging ze naar het politiebureau voor het doen van aangifte

De vrouw vertelde aan agenten dat ze omstreeks 23:00 uur televisie keek toen de deurbel ging. Ze besloot de deur te openen en op dat moment drongen er twee onbekenden met bivakmutsen en onder bedreiging met een wapen haar woning binnen. In de woning dwongen de verdachten de vrouw om goederen af te staan. Daarna verlieten ze met buit de woning.

Signalementen
Een verdachte was een licht getinte man, 1.80 M. lang met een slank postuur en donkere ogen. Hij droeg een halflange, donkere jas, een blauwe spijkerbroek en een bivakmuts. De tweede verdachte was een licht getinte man, 1.70 M. lang met een normaal postuur. Hij droeg een korte, blauwe jas, een blauwe spijkerbroek en een bivakmuts. Verder droeg deze man een donkerkleurige rugtas.

Iets gezien? Iets gehoord?
De districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien van de overval? Of hebt u in de omgeving  van het Van Wassenaar Hoffmanplein de twee verdachten gezien? Of hebt u andere informatie over de verdachten? En hebt u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!