Op vrijdag 16 december vindt er een winterwondermarkt met kaarsjesavond in en rond de Damplein plaats. Het evenement begint al om 14.00 uur. Ook de ondernemers op de Damlaan kunnen een kraam voor zichzelf reserveren. De kramen hebben een gezellige winterse uitstraling. Daarbij zal het passende live-entertainment, de warme chocomel en glühwein niet ontbreken. Ook is de grote boom midden op het Damplein voorzien van een speciale ledverlichting, deze zal rond 18.30 uur door de burgemeester Klaas Tiggelaar worden ontstoken.

Dit onder begeleiding van o.a. brassband, arrenslee, Kerstman, ijskoningin, Scrooge, Anton uit Tirol, steltloper en kinderen met lampionnen. Zij zullen vervolgens een parade vormen richting sluis, Damstraat, Rijnlandstraat, Damlaan en terug. Bezoekers kunnen deze dag tot 21.00 uur wegdromen bij de ontelbare lichtjes in de etalages en de ultieme kerst- en wintersfeer.

De kerstman, kerstvrouw, ijskoningin, Anton uit Tirol, steltloper, Scrooge en accordeonist Heinrich mengen zich in het publiek. Op het podium staan de 15-koppige Egelantier/Tiroler blaaskapel Qizum en de 3-mansformatie Pagaja accoustic met een kerstrepertoire.

De brassband Ritmolanda begeleidt de optocht en de vier blazers van The Brass Bells treden op voor de deur bij Kapitein Haak. De optocht vertrekt na het ontsteken van de lichtjes in de boom. Burgemeester Tiggelaar verricht deze handeling. We gaan van het Damplein richting de sluis, daarna via de Damstraat richting Damlaan, vervolgens rechtsaf richting de Rijnlandstraat. Met voorop de brassband, gevolgd door de arrenslee met de burgemeester en de kerstman met zijn gevolg. De stoet slaat aan het einde van de Rijnlandstraat links af bij Kapitein Haak en zal de Damlaan verder aflopen tot het Damplein.

De basisscholen in Leidschendam en Voorburg zullen worden voorzien van een poster met de aankondiging van de lampionnenparade.

Tijdschema Winterwondermarkt.
14:00 uur start braderie er zal passende muziek zijn op het podium, Damplein. 16:00 Tiroler accordeonist speelt op de braderie en in de winkels
16:00 uur optreden door Pagaja.
18:00 uur blaaskapel Qizum treedt op het podium.
18:30 uur optreden Brassbells ter hoogte van Kapitein Haak
18:30 uur Ontsteken van de verlichting in de boom op het Damplein door burgemeester Tiggelaar.
18:40 uur vertrek lampionnenparade (zie route), vergezeld door brassband Ritmolanda en de arrenslee en gevolg.
18:45 uur optreden Qizum op het podium tot 19:15.
19:20 uur terugkomst optocht op het Damplein, Ritmolanda stopt en er wordt passende muziek gespeeld.
19:45 uur optreden Qizum op het Damplein.
21:00 uur einde evenement.