Wethouder Frank Rozenberg reageert op de voortgang van het project Duivenvoordecorridor waar de gemeente eerder een verlies op leed van 18 miljoen euro. ”Ik ben blij dat we nu verder kunnen met het ontwikkelen van de Duivenvoordecorridor, afgekort DVC. Het voorwerk is gedaan, heel veel kassen zijn verdwenen. Vijftien procent van de grond waar ooit kassen stonden, wordt bebouwd. Dat doen we op een nieuwe innovatieve manier die kansen biedt voor projectontwikkelaars en toekomstige bewoners om hun droomhuis te bouwen. De Duivenvoordecorridor is niet alleen voor toekomstige bewoners, het gebied wordt ook beter toegankelijk voor recreanten. Het wordt een unieke plek met alle voorzieningen van het stedelijk gebied om de hoek.”

Het afgelopen jaar is met veel betrokken overleg gevoerd om te komen tot een nieuwe ontwikkelstrategie. De gemeente geeft de essentie mee van hoe het gebied er uit moet komen te zien. Een spelregelkaart zorgt er voor dat de woningen een uitstraling krijgen die past bij het gebied. Het cultuurhistorische landschap wordt hersteld met nieuwe vergezichten en open groengebieden, grenzend aan de Vliet.

foto VD: Bij het eerdere College moest Heleen Mijdam, tweede van links zittend, het veld ruimen vanwege het miljoenenverlies. Nu heeft Frank Rozenberg (rechts zittend) de DVC in zijn portefeuille.

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!