Er heeft gisteravond een brand plaatsgevonden in een woning van verzorgingshuis aan de Klaverweide in Voorburg. De brandweer was snel ter plekke en had de brand onder controle. Naar verluidt zou het vuur zijn ontstaan in vuilniszakken. Gedurende het blussen was het wel enigszins onrustig in de wijk. Mensen vroegen zich af wat er nu weer precies aan de hand was.

Zorgorganisatie Florence kwam vanochtend met een verklaring naar buiten. ,,Op zondag 11 maart om ongeveer 19.30 uur is in aanleunwoningen De Panden aan de Klaverweide in Voorburg een brand geweest. De brand is ontstaan in een vuilniszak op de gang bij een van de woningen in De Panden. Door de rookontwikkeling ging in het naastgelegen Florence woonzorgcentrum De Mantel het brandalarm af. Bedrijfshulpverleners van De Mantel hebben niet geaarzeld en zijn direct in actie gekomen: zij hebben de brandweer gewaarschuwd en de eerste bluswerkzaamheden verricht”.

,,Volgens de brandweer is door het kordate optreden van de Florence-medewerkers de schade in De Panden beperkt gebleven. Wooninvest, eigenaar van De Panden, zal de schade die is ontstaan, herstellen”.

De onrust ontstond ook omdat dit in de wijk het vierde incident is in een relatief korte tijd van amper een jaar. Eerst was er een grote brand in de Hoogvliet, toen werd er een enorme wietplantage ontdekt en was er sprake van moord en zelfdoding. Allemaal enigszins bizarre toevalstreffers.

Foto’s Mandy Spitters van Zanen. 

Door Bart Bakker

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!