Er is commotie ontstaan binnen de branche van de kinderdagverblijforganisaties in Leidschendam-Voorburg. Dit komt mede doordat de gemeente zich volgens ingewijden met het economisch proces heeft bemoeid door voor kinderopvangorganisatie Zein Care allerlei zaken te regelen voor een mogelijke vestiging binnen de gemeente.

Het is de derde keer dat de gemeente Leidschendam-Voorburg kritiek krijgt op de bemoeienis van ambtenaren als het gaat om zaken te regelen voor bepaalde bedrijven. De eerste keer verloor wethouder Frank Rozenberg het vertrouwen van de gemeenteraad en zijn baan door zich in te spannen voor de komst van een mogelijke supermarkt in het toenmalige pand van The Village.

De tweede keer betrof het de portefeuille van Lia de Ridder, die kennelijk geen vat had op een medewerker binnen de gemeente die ver ging met zijn inzet om een bedrijf te vestigen op de grond achter Westvliet waar eigenaar Hyke van der Heijden niet blij mee was, omdat hij een directe concurrent naast zich kreeg. Is het dit keer weer mis? Er komen vanuit kinderdagopvangorganisaties in Leidschendam-Voorburg verbaasde reacties omdat er zomaar een concurrent binnen de gemeentegrenzen wordt gehaald, terwijl zij zelf ook ambities hebben om uit te bereiden.

De kritiek richt zich met name op de communicatie vanuit de gemeente en de vraag hoever een zogenaamde accountmanager namens de gemeente mag gaan om een bedrijf binnen te halen. Aangezien het de derde keer binnen amper een jaar is, dat hier een affaire door dreigt te ontstaan, is duidelijk dat de protocollen en de regelgeving bijzonder onduidelijk zijn. Hoeveel keer gaan ondernemers zich in de toekomst over dit beleid nog opwinden en hoeveel krediet heeft vervolgens een wethouder?

Stockfoto.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!