Raadslid Louise Kortman (VVD) reageert naar aanleiding van de berichtgeving in het Voorburgs Dagblad over de gevaarlijke situatie die ontstaat met de hoeveelheid fietsen op de stoep bij station Leidschendam-Voorburg en de verwaarlozing van de fietskluizen.

,,Het is begrijpelijk dat inwoners zich afvragen wanneer er meer en vernieuwde fiets parkeerplaatsen en fietskluizen komen,” zegt Louise Kortman. ,, Vanaf 2014 heeft VVD al aandacht gevraagd voor een uitbreiding van fietsparkeerplaatsen bij stations. Dit ook naar aanleiding van het Verkeer en Vervoerplan 2014. De subsidie van Haaglanden zou hiervoor gebruikt worden, volgens het zogenaamde VVP prioriteit 1. In 2015 heeft VVD weer vragen gesteld waar de fiets plekken/ kluizen blijven. De VVD gaat vragen stellen op welke termijn de fietsenstallingen worden geplaatst.”

Momenteel biedt de fietsenstalling ruimte voor 300 fietsen. In het nieuwe ontwerp wordt rekening gehouden met 500 fietsen waardoor reizigers beter hun fiets kwijt kunnen. Wie liever zijn fiets op een beveiligde afgesloten plek zet, kan straks bij de nieuwe inrichting ook een fietskluis huren. Het aantal officiële parkeerplaatsen voor auto’s neemt toe, er komt een invalide-parkeerplek en beugels waar bromfietsers hun slot aan kunnen vastmaken. Voor de VVD is de uitbreiding van fietsenstallingen van groot belang. Station Leidschendam-Voorburg wordt intensief gebruikt en schiet tekort in stallingsmogelijkheden voor fietsen. Wanneer inwoners gestimuleerd worden vaker de fiets te pakken moeten ze die ook wel neer kunnen zetten bij de Randstadrail. De VVD had al eerder gepleit voor de aanleg van meer stallingsmogelijkheden bij OV punten opdat de toegezegde subsidie van Haaglanden benut kan worden.

foto: Ap de Heus

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!