VVV profiteert van wanprestatie ADO

21 October 2018, 17:05 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

VVV-Venlo staat na een kwart van de competitie op de vijfde plaats in de eredivisie. De Limburgse ploeg won in De Koel met 2-0 van ADO Den Haag. Peniel Mlapa en Jay-Roy Grot waren de doelpuntenmakers.

Na 30 seconden wees scheidsrechter Erwin Blank al naar de strafschopstip. Mlapa werd onreglementair afgestopt door ADO-doelman Indy Groothuizen. De Duitse aanvaller van VVV schoot de penalty onberispelijk in de linkerhoek.

Het vroege doelpunt in Venlo bleek geen opmaat voor een spectaculaire wedstrijd. In een laag tempo gebeurde er niet veel aan beide kanten. Patrick Joosten zorgde vlak voor rust nog even voor een moment van opwinding. De buitenspeler van VVV schoot tegen de paal.

In de tweede helft was Sheraldo Becker dicht bij de gelijkmaker. De snelle aanvaller van ADO schoot echter in de handen van doelman Lars Unnerstall.

Grot, die Mlapa na 68 minuten verving, besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd. In een scrimmage schoot de invaller raak.

VVV heeft na negen wedstrijden veertien punten. De laatste keer dat de Venlonaren veertien punten hadden na negen eredivisieduels was 58 jaar geleden (1960-1961). Dat seizoen werd VVV derde. ADO (elf punten) staat tiende.

Al met al leverde ADO een wanprestatie. Veel spelers haalden niet hun niveau. Dit is een zorgwekkende situatie.