VVV stond, met een wedstrijd minder gespeeld, zes punten achter op koploper Pecos. De ploeg nam echter door een 7-3 overwinning op US 1 verrassend de leiding.

Het gaat in deze poule om de eerste twee plaatsen voor handhaving in de eerste divisie en het is al duidelijk dat de teams behoorlijk dicht bij elkaar liggen. Met een achterstand van zes punten op Pecos wilde VVV graag een forse overwinning pakken om de tweede plaats steviger in handen te krijgen, of liever nog: om Pecos te verdringen van de eerste.

VVV had nooit eerder tegen US gespeeld, maar gezien de ranglijstplaatsen van de US-spelers zou het niet gemakkelijk worden. In een zes(!) uur durende wedstrijd liet VVV echter zien al een echte eerste-divisieploeg te zijn. “Veteraan” Werff Thomas onderstreepte zijn klasse door opnieuw drie partijen te winnen, zelfs van de sterke Tycho Dekkers. Patrick Bruijne (foto) ging diep: na een bijna verloren partij wist hij toch Jean Paul Montanus te verslaan. Met Dylan Kret had hij duidelijk minder moeite. Dekkers was echter net te sterk, Bruijne capituleerde in de vijfde game.  Nolan Schultz tenslotte, haalde niet helemaal zijn gebruikelijke, hoge, niveau. Hij verloor van Dekkers en na vijf games enigszins verrassend van Kret.  VVV staat door dit resultaat aan kop: één punt voor op Pecos en vijf punten op Middelburg, dat over twee weken op het programma staat.

Een samenvatting van deze spannende wedstrijd is op youtube te zien. Zoek VVV heren 1

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!