VVV moest in de laatste wedstrijd tegen VTV in Nieuwegein een 6-4 overwinning halen voor de vierde plaats, die handhaving betekent in de eerste divisie. Het team slaagde in een waanzinnig spannende wedstrijd, maar moest diep gaan.

Nolan Schultz begon tegen kopman John van Spengen, een zeer aanvallende speler die lastig te passeren is. Schultz speelde waarschijnlijk zijn beste partij van het seizoen en won. Een goede start. Matthijs van der Heiden begon tegen Max Romeijn, een punt waar VVV vooraf enigszins op rekende. Romeijn liet echter een fenomenaal spelpeil zien en trok de stand gelijk. Patrick Bruijne tegen Sanne de Hoop was bij voorbaat lastig en Sanne trok in de vijfde game aan het langste eind. VTV had nog slechts drie punten nodig om de vierde plaats te halen, geen goed vooruitzicht. VVV, dat dit weekend een optimale team spirit liet zien, schakelde echter een versnelling hoger.  De dubbel werd overtuigend gewonnen. Hoewel Romeijn echt vlamde, was Schultz in zijn tweede single nóg scherper. Hij won 3 games in de verlenging en zette VVV op 2-3. Vervolgens vond Van Spengen Bruijne op zijn weg, die na een moeizame eerste game geen kans meer weggaf.  Van der Heiden kreeg in zijn tweede partij wél loon naar werken. Hij liet de sterke De Hoop geen kans.

Bruijne kon het broodnodige zesde punt scoren, maar kwam 2-0 achter tegen Romeijn, die duidelijk zijn dag had. Bruijne vocht zich terug en met een 13-11 verlenging in de vijfde game was de vierde plaats en de zo gewilde plaats in de eerste divisie veilig gesteld.

Toen dit punt gescoord was, viel bij iedereen de spanning weg. VTV pakte nog de laatste twee puntjes, maar VVV was de grote winnaar. De sport was ook winnaar. De supporters van beide kanten brak de zaal af, maar juichten voor elk mooi punt, ook van de tegenstanders en de sfeer was geweldig. We zien VVV komend seizoen opnieuw in de eerste divisie. Een samenvatting van deze aantrekkelijke wedstrijd is op youtube te zien. Zoek op VVV heren 1.

Foto Remco Bruijne. Matthijs van der Heiden speelde goed, maar kreeg geen loon naar werken.

Reageer op dit artikel