De VVD maakt zich ernstige zorgen om de problemen die zijn ontstaan bij welzijnsorganisatie Woej. De ondernemingsraad en de directeur staan lijnrecht tegenover het bestuur. Het conflict dreigt gevolgen te hebben voor de activiteiten van Woej. Er is gedreigd met acties.

“Woej is de grootste welzijnsorganisatie van Leidschendam-Voorburg”, vertelt raadslid Philip van Veller. “De personeelsleden en vrijwilligers zorgen voor ouderen en jongeren in onze gemeente. Dat doen zij met allerlei activiteiten, van vervoer tot klussen en van maaltijden tot hulp bij administratie. Dat is heel waardevol”.
De kwestie is inmiddels aan de orde geweest in de commissie Maatschappelijke Activiteiten van de gemeenteraad. Daar stelde Van Veller vragen aan de wethouder, die al enige tijd betrokken is in de hele zaak. De VVD blijft de zaak op de voet volgen. Van Veller: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen in de samenleving kan meedoen. Woej draagt daar aan bij; ouderen en jongeren worden gesteund en de vrijwilligers doen natuurlijk zelf ook volop mee. Dat mag niet de mist in gaan”.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!